Вие сте тук

Предимства на бързия кредит

Бързия кредит познат още като кредит до заплата или заем срещу лична карта е услуга, която акцентира по-бързото одобрение, отпускане и изплащане на сумата.

Предимства

Този вид финансова услуга е насочен към по-малки суми с оборен характер или спешна нужда, която изисква бързи действия, и са в порядъка на 300-500 лв. Поради тази причина и самото име акцентира върху скоростта на процеса.

Погледнато с общ план, услугата има доста дълга история, която е обвързана с други имена и пак се отнася до моментно финансово решение, което се ползва при непредвидени ситуации, изненадващи моменти и решение на търсене на заем от познати.

С развитието на пазара и ползваемостта на услугата, все по-често се срещат решения от този тип, които предлагат бързо отпускане на пари в по-голям размер от познатия, а именно до 1000 лв, 2000 лв или повече.

Принципи на бързите кредити

Както на много хора е известно, и вече все повече се среща израза, че няма 'Бързо, Качествено и Евтино' на едно място, така то намира своето място и в този финансов сектор. Това правило важи също и за този вид услуга, като нейната най-силна част е бързината, която е пряко свързана с името ѝ.

Качеството на услуга е относително поради редица фактори, които могат да бъдат както с политики на фирмите, обслужване от страна на служители, така и от самата коректност на клиентите, които я ползват.

Вече самата цена е моментът, който основно компенсира скоростта на отговор, одобрение и изплащане на парите. Поради тази причина услугата има своите лихви, такси и особености. Тя определено е по-скъп вариант от другите подобни услуги, като самата цена зависи от много фактори като период на връщане, сума и разбира се навременното връщане на парите според сключения договор.

Основните предимства сравнено с други кредити

В момент, когато единственото решение е да се вземат пари на заем от фирма, бързината може да има голямо значение. На голяма част от хората е известно, че другите кредитни услуги от типа на потребителски заеми, жилищното кредитиране и други, са с по-високи изисквания и сравнително по-бавно се случват.

Основното предимство, което характеризира този вид заем е неговата бързина. Особено, когато нуждата е спешна и изисква своевреммени действие, това може да се окаже и единственото решение на момента.

От друга страна покриването на необходимите изисквания е по-различно от редица други предлагани заеми, които могат да се срещнат сред услугите на банки и небанкови институции. Това дава по-голяма достъпност до хора с различно социално и финансово положение, които имат нужда от странични средства посредством кредит.

Сред открояващите се положителни страни е и големия избор на предложения. Поради наистина високия брой фирми предлагащи бързи кредити, клиентите могат да направят по-богат избор, да сравнят оферти, промоции и дори условията на фирмите в детайли.

По този начин се образува съвкупност от параметри, която покрива в голяма степен определен тип финансова нужда и е съобразена с наистина адекватно решение за дадения момент.

Както всяко друго нещо с предимства, има и своите недостатъци. Това не подминава и този вид услуга, но при информиран избор и отговорно отношение това може да бъде сведено до минимум.

Топ 10 причини да се ползва бърз кредит

Разбира се, в моменти като този може да се постави и списък с по-голям брой плюсови, които характеризират услугата и я правят предпочитан избор в дадени ситуации.

Сред широкия брой аргументи може да се срещнат по-горе изброените и други, които са по-малко известни за хората, които никога не са ползвали тази услуга.

1. Отговор и отпускане на заем в рамките на 24 часа (възможно и през почивни дни)
2. Богат избор от решения както онлайн, така и сред регионални компании
3. Олекотен вариант за кандидатстване
4. Без предоставяне на документи и копие от договори (с някои изключения)
5. Експресно изплащане на заема по много начини
6. Различни разплащателни методи за погасяване на вноски
7. Резервен вариант за спешни ситуации
8. Преференциални условия за коректни клиенти
9. По-голямо работно време, особено през празници
10. Опция за плащане в брой, директно при сключен договор

Определено за всеки потребител, ползвал вече този вид услуга е ясно, че може да има и други предимства, като с обогатяване на услугата списъка става все по-голям.

Average: 5 (3 votes)