Вие сте тук

Безлихвен заем

Безлихвен бърз кредит, познат още като безплатен кредит, е услуга която дава възможност на нови клиенти и/или такива с преференциални условия да изтеглят определена сума пари за даден период, като при своевременно връщане според договора да не се начисляват лихви и такси.

кредит без лихви и такси

Този вид услуга намери широка ползваемост сред много фирми на пазара, които се стараят на предлагат атрактивни и динамични решения, които помагат на хората и също така предлагат интересни варианти за привличане на нови клиенти.

Тази комбинация е в полза както на самите компании, така и на самите потребители, които реално се възползват от един модерен конкурентен пазар.

Кога да ползваме безлихвен бърз кредит

Според по-голямото намиране на тази услуга, все по-често се среща като опция основно за нови клиенти, нямащи до сега изтеглен заем от дадена фирма. Поради тази причина в една фирма тази услуга може да се ползва еднократно или по-точно – само веднъж.

Самата идея, че може да се вземат пари без да се плащат лихви е доста примамлива, но също така това е и много добра възможност в така наречените затруднени период. Понякога е идеално решение за всеки случай, но може и да се използва по по-практичен начин.

Поради безплатния характер на заема, често пъти той е до по-малка сума от максималната предлагана. Често това може да бъде в рамките на 200-400 лв, като има и варианти за 500 лв и до над 1000 лв също. Всяка сума от своята страна може да се ползва само за определени цели заради своя лимит и поради този сериозен факт, може да се ползва само в дадени случаи.

Добра практика е постоянно да се следят актуалните оферти на пазара и клиента да има списък с всички налични оферти, за да може адекватно да направи избор, който едновременно да покрие нуждите му и също така да бъде безплатно ползването им.

Сред конкретните момент, които са удачни за този вид услуга се нареждат такива като предстоящо плащане на сметки, наем, непланувана екскурзия, очаквано затруднено финансово положение или друго.

Наистина е интересна практика да се подхожда към безлихвения заем като към идеална възможност, която да се ползва в екстремни ситуации, които изискват максимално евтина услуга. Реално това е най-евтиното решение за ползване на бърз заем, защото най-вероятно няма да има услуга която дава заем и предлага той да не бъде върнат изобщо.

Уловки при безлихвените заеми

Поради факта, че това е част от рекламна политика или дадена кампания на фирма за кредитни услуги, тя има своите особености, които трябва да се вземат под внимание.

Може да Ви дойде наум 'прекалено е хубаво да е истина!', и няма причина да не се сещате за това при такова предложение. От друга страна пък представителя на компанията може да Ви каже 'ще ти направя предложение, което не може да откаже!' и се получава доста интересна ситуация.

Основно така наречената уловка винаги се крие в условията за ползване, защото това е законовия договор между двете страни – фирмата и клиента. И наистина е така и в този случай.

Но, спецификата не е уловка, а просто условие според, което може да се възползвате от тази възможност. Ако сте добре запознати с него и прецените, че може да отговорите на него, тогава може да вземете положително решение за ползване на услугата.

Сред стандартните оферти от този тип са – Вземи 500 лв, върни до 20-30 дни и няма лихви. Ако срещнете такава оферта означава, че вземайки 500 лв и връщайки ги в посочения период, Вие не дължите други такси и лихви.

Разбира се, всяка фирма има своите условия и когато при една компания са едни, това не е гаранция че при друга ще са същите. За това е препоръчително да не подхождате 'насляпо', защото вече имате 'опит' с тези оферти, а да обърнете сериозно внимание на условията.

Като цяло това са двете неща, на които ако обърнете внимание ще може да вземете адекватно решение, за което да сте подготвени:

  • каква е предлаганата сума и за какъв период
  • какви са детайлните условия на кредита
  • има ли други конректни изисквания (като поръчител, без лош ЦКР резултат и т.н.)

Добри практики при ползване на безлихвени бързи заеми

Освен детайлното запознаване с всички условия на кредита е добре да бъдете подготвени и за извънредни ситуации, защото такива винаги може да им.

Това може да бъдат:

  • какво се случва, ако кредита не бъде върнат в посочената времева рамка
  • какви са вариантите, ако има нужда от по-голям кредит и 'безлихвената' сума не е достатъчна
  • как може да се предложи, ако все пак не се покриват на 100% изискванията
  • може ли да се удължи периода с няколко дни
  • какво се случва, ако крайната дата е почивен или празничен ден
  • други индивидуални според нуждите Ви

Както винаги, колкото по-подготвен и информиран е даден клиент, толкова по-лесно за него е да вземе решение, да знае какво да направи във всякакви ситуации и какви решения да вземе.

Average: 5 (3 votes)