Вие сте тук

Кредити и месечен бюджет

Взимането на кредит е изход от вашите моментни финансови затруднения или пък крачка по-близо към вашата желана цел. Наистина кандидатстването за бърз кредит например и получаването на сума пари може да реши проблемите създадени от финансова нужда.

бюджет

Но би могло и да ви доведе дъпълнителни терзания, ако не сте внимателни и не прецените добре своето цялосто финансово състояние. Както хората обичат да казват „ама то иска и връщане“. Така е, парите трябва да бъдат върнати.

Какво вече казахме, заемът е и решение, но и капан, в който може да попаднете, ако не сте наясно какво е финансовото ви положение. Затова - направете си месечен бюджет. Всичко е възможно стига да организирате и планирате добре финансите си. Така кредитът няма да бъде тегло, което да носите, а точно обратното.

Вземете лист и химикал и започнете да водите записки, или пък си направете таблица на компютъра, която да ви покаже с какво разполагате на месец, какви са задължителните ви разходи и какво ви остава. Започнете със сумата, която отделяте на месец за: комунални услуги-ток, вода, парно, ток и др., наем (ако плащате такъв), транспортни разходи- гориво за колата, карти или билети за градския транспорт, пазаруване- храна, препарати, консумативи, дневни разходи и тип забавления (спорт, курсове, заведения).

Всичко, изброено до тук, са неща от първа необходимост за вас, които трябва да заплащате и купувате всеки месец. Добре, вече имаме сумата по разходите ви. Сега огледайте месечния си приход и изчислите какво ви остава „чисто“. Тук, именно в тази сума, се крие отговорът дали е подходящо да вземете заем или не. Добавете към графата задължителни разходи и поле „вноска по кредит“. Изчислете отново. Ако крайният резултат ви устройва, честито!

Вие сте финансово здрав и спокойно можете да изтеглите кредит, който действителност да ви помогне да се справите с проблемите си, а не да ви причини допълнителни главоболия. Така сте убедени, че ще бъдете коректни към своя кредитор и няма да изпаднете в ситуация на задлъжняване.

Остава ви само да изберете правилната кредитна фирма и да действате отговорно към тази възможност.

Average: 5 (1 vote)