Вие сте тук

Бързи кредити за пенсионери

Според статистическите данни, най-често търсят кредити младите и активни потребители във възрастовия диапазон 30-60 години. Те са и най-предпочитани от финансиращите компании поради перспективите пред тях – работа на трудов договор, добри възможности за професионална реализация поне до времето на погасяване на заема.

пенсионери

Все пак от бързите онлайн кредити се интересуват и хората от третата възраст. Въпреки максимално опростената и улеснена процедура, ако сте на повече от 65 години можете да очаквате въпроси и то подробни въпроси за произхода на своите доходи.

Причината за подобно отношение е много ясна и колкото и да е деликатна, нека я кажем направо – възрастта тук е много по-голям фактор за отпускането на кредит. Като цяло бързите кредити за пенсионери имат своя специфика, която ще разкрием.

Този тип заеми са много по-ограничени във времето на погасяване, изискват се гаранти (в някои предложения), а и сумите са доста по-малки. Тук трябва да обърнем специално внимание върху факта, че параметрите на банките се различават значително от условията, които предлагат финансиращите компании.* Ето защо.

# Банките.
Банките изискват превеждането на пенсията на кредитоискателя да се осъществява чрез тях, като това правило може да важи и за доходи от наеми, ренти или хонорари. Казано с други думи – ако имате сметка в съответната банка и оперирате с нея, шансовете Ви са доста по-големи.Възможно е да бъде поискано поръчителството на другия съпруг-пенсионер. Всяка банка има собствена корпоративна политика за отпускане на суми на възрастни кредитоискатели, затова е е добре да се запознаете с няколко предложения. Бонус за Вас като кандидат е да получавате заплата на сметка в банката.

# Компаниите за бързи кредити.
Тук също се сблъскваме с по-ниския таван на отпусканите средства, както и съкратените срокове на погасяване. Какво още можете да очаквате - малко по-високи лихви от средните, отново е възможно да се изискат поръчители и/или гаранти. Имайте готовност да чуете за срокове от около 36 месеца. Този усреднен срок е по-скоро ориентировъчен за кандидатите и е сигнал да прецизират внимателно размера на търсения кредит. В противен случай месечните погасителни вноски могат да се окажат проблем.

Какво Ви съветва екипът на Imapari.bg: Не действайте импулсивно и внимателно определете размера на търсения кредит. Кандидатствайки за онлайн заем на сайта, Вие имате реален шанс да получите необходимата сума при изгодни условия. Възползвайте се от него. Успех!

*Всяка банка или кредитираща компания има свои индивидуални изисквания за кандидатстване. Imapari.bg няма отношение към условията, които са публикувани.

Average: 5 (1 vote)