Вие сте тук

Заблуди за бързите кредити онлайн

Стане ли въпрос за кредити по Интернет, възмущението на доста хора е огромно, защото със сигурност „не им е чиста работата“. Всъщност фирмите за микро кредити се радват на доверието на своите доволни клиенти, но все пак все още съществуват заблуди и митове относно дейността на тези институции.

Заблуди

Затова следва да развенчаем тези „митове“ и да изясним истината за експресното кредитиране.

1. „Бързият кредит излиза прекалено скъпо“

Една от най-големите заблуди сред хората е, че този тип компании натоварват клиентите си с по-високи лихвени проценти. По закон лихвените проценти към заемите представляват т.нар. ГПР /годишен лихвен процент/, което би могло да изглежда доста скъпо за кредитоискателите. Не забравяйте, че бързият кредит е за по-малък период от време от година, така реалният лихвен процент, който ще трябва да платите, ще се окаже много по-малък от годипния процент на разходите, в зависимост от срока на кредита.

2. „Тези кредити не са законни!“

А истината е, че това са съвсем нормални кредити, каквито са и другите. Фирмите за бързи кредити са лицензирани финансови институции от БНБ и са регистрирани в Комисията за защита на личните данни. Всичко това трябва да е поместено в интернет страницата на кредитора, така че всеки би могъл бързо и лесно да провери за това.

3. „Така и не става ясно, колко пари връщаш“

Напротив. Едно от предимствата на този тип заеми е, че няма скрити условия, такси, застраховки и други. Всеки сам може да изчисли и да разбере каква сума точно дължи с онлайн калкулатора, с който разполагат кредиторите в своите уеб сайтове.

4. „Неизплатените бързи кредити завършват зле“

Голяма част от потребителите успешно погасяват вноските по кредита си. В случай на затруднение от тяхна страна, кредиторите не изпращат мутри с бухалки, а разговарят със своя клиент и търсят най-доброто решение и за двете страни.

5. „Който веднъж е взимал бърз заем, не ще повече и да чуе“

Точно обратното. Хората, доверили се на този тип услуга, са се възползвали многократно от нея. Бързият кредит онлайн е много ефективен и се оказва правилното решение, особено когато човек има спешна нужда от пари.

Average: 5 (1 vote)