Вие сте тук

Към бъдещия кредитоискател

Обмисляте да кандидатствате за кредит? Чудесно! Както вече не малко пъти сме коментирали, в това няма нищо лошо, още по-малко страшно. Много хора са ползватели на кредит и се чувстват удовлетворени от своето решение.

кредитоискател

Животът им в никакъв случай не се е влошил, както много хора смятат, а обратното – спокойно се радват на нещата, които са си позволили, възползвайки се от финансовата помощ на кредитни компании. Въпреки всички усилия, които полагат органите да контролират нелегитимните и некоректни финансови институции, все още се срещат такива. Ето и няколко съвета от нас към бъдещите кредитоискатели.

Както казахме по-горе има институции, чиято единствена цел е да Ви завлекат с пари. Затова първо се убедете, че сте се обърнали към легитимен и надежден кредитор. Информация за финансовите компании може да получите от самите тях (те са длъжни да ви я предоставят), както и проверите в Интернет. Сайтове като imapari.bg са създадени именно с цел да помагат в този избор.

Решени сте да кандидатствате за кредит? Убедете се, че действително имате нужда от такъв. Достатъчно основателна ли е причината, поради която ще вземете заем? Емоционалните и скъпи покупки на ненужни вещи биха могли да Ви превърнат във вечен длъжник на кредиторите.

Не взимайте сума по-висока от тази, от която се нуждаете. Винаги изчислявайте внимателно сумата, която ще Ви трябва и вземете точно толкова. Ограничавайте се до размера, който сами сте си определили. Ако имате желание да вземете повече с основанието „е така, да си имам“, не му се поддавайте. Така ще се длъжник за по-дълъг период от време, през който ще трябва да разполагате с по-малка част от своите приходи.

Внасяйте навреме погасителните си вноски, за да избегнете натоварване с допълнителни лихви. Да припомним, че закъсненията се отразят на кредитното ви досие и след време при желание за нов заем вероятно ще ви се наложи по-висок лихвен процент.

Старайте се да не взимате нов кредит, за да погасите предишния. Дори препоръчваме да го избягвате. Понякога това е капан от страна на финансовите фирми, в който хората попадат. Има вероятност да получите по-големи лихви и такси, които още повече да затруднят погасяването на вноските.

Управлявайте внимателно своите финанси. Безпроблемното връщане на един кредит е въпрос на добра сметка и сериозно и отговорно отношение. Ако това Ви прилича на стара сентенция, прави сте - на imapari.bg се стремим да помагаме не само с най-добрите предложения, но и с уникална възможност да се докоснете до тях само с една заявка.

Average: 5 (1 vote)