Вие сте тук

Няколко мита за Бързите Кредити

Кредитирането онлайн повече от очевидно е в поредната си успешна година, ако съдим по увеличаващия се обем от подадени формуляри за кандидатстване. През 2015 общият обем на отпуснатите суми надвишава 2 млрд. лева, като по всичко личи, че настоящата година ще бъде по-успешна за компаниите кредитодатели.

митове

Тук е добре да се добави, че към този вид финансиране се насочват все повече представители на малкия бизнес. Условията, при които се отпуска бързия кредит са много подходящи за тях – бързата процедура за кандидатстване, отговор до няколко часа и възможност нужната сума да се приведе по сметка са причината за този успех.

Все пак все още битуват немалко погрешни представи, свързани с онлайн кредитирането. Ето най-разпространените от тях:

1. Кандидатстването за бърз кредит отнема страшно много време и е пълно с бумащина

В действителност: Всъщност процедурите стават все по-улеснени и средствата се отпускат само срещу документи за самоличност. Допълнителен плюс е и възможността да се кандидатства онлайн през специализирани сайтове като Имапари. Удобството от подобни платформи - опцията след попълване на форма за заявка за кредит за кандидатстване в няколко десетки компании, предлагащи подобна услуга.

2. Онлайн кредити трябва да се вземат само от банки, другите варианти са несигурни

В действителност: Банките продължават да са предпочитани финансиращи институции предимно за ипотечни кредити или за суми над 5 000 лв. Във всички останали случаи фирмите за бързи кредити са първи вариант за получаване на средства. Ако сте скептични, просто е нужно да се запознаете детайлно с условията за бърз кредит онлайн. Сравнете няколко предложения, преди да кандидатстване.

3. За отпускането на бърз кредит се изисква чисто кредитно минало

В действителност: Една от основните причини за търсене на бърз кредит е именно рефинансиране на други финансови задължения. Над 2/3 от заявленията за микро кредитиране онлайн се отнасят пряко или косвено към изплащане на сметки или налози, в т.ч. ипотечни банкови кредити. Това обаче далеч не означава, че вашата кандидатура ще бъде разгледана формално. Ако от своя страна имате въпроси, обърнете се лично към финансиращата институция.

Average: 5 (2 votes)