Вие сте тук

Бързия кредит като алтернатива на кредитна карта

Все по-широкото приложение на бързия заем дава възможност да бъде алтернатива на други финансови услуги, дори и на тази като кредитната карта.

кредит карти

Самата услуга кредитна карта е вид сума, които може да се ползват на кредит посредством ползването на карта, при конкретни условия за това като лихви, вноски и срокове за погасяване.

Приложение на кредитната карта

След като потребител има карта с определен кредитен лимит, той има достъп до тези средства във всеки един момент, докато те са налични в картата. Това позволява да се ползва за пазаруване, теглене на суми, разплащане, онлайн поръчки и други.

Сред някои уеб сайтове и друг вид услуги, кредитната карта може да се ползва и като разплащателно средство за комунални услуги като ток, вода, отопление, телефон, интернет и други подобни.

Също така не на последно място е възможноста винаги да може да се разполага с пари, когато има спешна нужда и няма време за взимане на кредит или търсене на заем от близки, приятели или роднини.

Тези функции на картата имат своите такси за превод, теглене, месечни лихви, годишни такси за обслужване и други подобни параметри, които може да бъдат различни за всяка една карта, според условията на банката, от която е издадена.

Кои функции може да поеме бързия заем

Може да се каже, че последователността може да бъде в обратен ред като се започне с наличността на пари при нужда. От като се продължи по другите пера на параметрите може спокойно да се обходят много голяма част от тях.

В случай, че става дума за пазаруване има бърз стоков кредит, който дори обикновено се предлага в самите магазини, от където може да се закупи стоката. По този начин се ползва и значително ускорена процедура, която дава отговор в рамките на няколко минути.

При плащане на сметки и такси има няколко варианта. Класическият е този, при който се взимат парите в брой и се прави разплащането. При него няма нищо специално от това да се вземат парите от едно място и да се дадат на друго.

Все пак интересното е, че с развитието на услугата вече може да се срещнат опции за автоматично плащане на сметки от дадена компания, като плащането преминава в бърз кредит, който пък може да бъде изплатен на вноски според договорени условия.

Не на последно място е и решението за онлайн поръчки, които предлагат плащане с наложен платеж, когато доставката е получена. При този вариант, когато знаете, когато ще бъде доставена поръчката може в предишен ден да се изтегли сумата и съответно да се разплатите за покупката. Тук е добре клиентът да има готов вариант за да няма усложнения.

Таксите и лихвите в двете услуги

Като цяло и двете финансови услуги може да не изискват поръчител за да бъдат предоставени на клиенти. Също така за всяка от тях има месечни и годишни лихви, които са детайлно опоменати в условията за ползването им.

При всеки вариант при забавяне на вноски може да бъдете уведомен по бърз начин като телефонна обаждане, смс или друг тип експресно известие. За всеки вид услуга има сходни условия в тази област.

Вече погледнато в детайлите на самите лихви и такси може да се намери разлика, и това със сигурност зависи от точните условия, промоции и ползвани услуги.

Все пак интересно предимство на бързия заем спрямо кредитната карта, е че не може да го изгубите като карта и да се притеснявате, че злонамерени лица може да се възползват от наличните средства.

При кредитните карти, номерът ѝ е постоянен и той не се сменя, освен ако не се сменя самата карта. С последните версии на този тип услуга се предлагат и допълнителни степени на сигурност, но за всеки собственик на такава карта винаги има едно наум при разплащанията.

Специалните оферти на карти и заеми

Друга интересна съпоставка са самите условия на по-специалните услуги. До колкото е известно кредитните карти имат различни версии като сребърна, златна, платинена и други. Всички те вървят ръка за ръка с по-добри условия за клиентите като по-голям лимит, по-дълъг гратисен период, по-ниски лихви и т.н.

Сред редица компании на Българския пазар за бързи кредити може да се срещнат също услуги с подобен характер, които са насочени към лоялни клиенти, ВИП потребители и други. Разбира се лимита на една кредитна карта може да бъде в пъти по-голям от този на най-големия бърз заем, но тук се има в предвид самия модел, който е насочен към покриване на нуждите на друг тип клиенти.

Както се вижда двете услуги имат много сходен характер и дори параметри, което дава възможност всяка една от тях да бъде алтернатива на другия. По този начин дори може да се взаимстват самите условия, под които се предлагат те.

Average: 5 (1 vote)