Вие сте тук

Бързите кредити - причина за измами?

Бумът на бързото кредитиране отдавна има своето обяснение. Улеснената процедура за кандидатстване и възможността да получим нужната сума до 24 часа ги превръщат във все по-предпочитано средство за получаване на определени средства.

измами

Въпреки по-високата лихва в сравнение с „традиционните“ банкови кредити, все повече кандидати се насочват именно към бърз кредит онлайн. Повишеното търсене от своя страна води и до увеличаване на предложенията за заеми до заплата. Като цяло, офертите на небанковите компании, предлагащи тази услуга са атрактивни, с параметри, които са ясно обяснени във фирмените страници.

Съществуват обаче злонамерени конкуренти, които копират основните характеристики на бързите кредити с цел финансови измами. Фактически съществува реална възможността да бъдете заблудени от подвеждаща информация и да подпишете документи, задължаващи Ви да изплащате двойно по-голяма сума от отпуснатата.

Всички предложения в imapari.bg са напълно РЕАЛНИ, от лицензирани фирми, имащи право да упражняват този вид дейност според българското законодателство. Ето обаче какви са опасностите пред клиентите, ако попаднат на други сайтове.

Можете да се окажете собственик на кредит, без изобщо да сте подавали документи. Въпреки, че фирмите за бързи кредити не са инициатори на злоупотребата с лични данни, прекалено либералната политика на разглеждане на кандидатурите на някои от тях, реално вреди.

Измамниците се сдобиват с личните данни на жертвите чрез кражба на уведомленията от комунални компании – ЕРПта или ВиК. След като се сдобият с Вашите три имена, адрес и ЕГН, те кандидатстват и получават веднага одобрение. Нищо неподозиращите потърпевши получават известие за пресрочени плащания и така разбират за злоупотребата.

Неясни и заблуждаващи условия и нереално високи лихви. Недоверието към бързите заеми онлайн се поражда именно от подобни престъпни практики. Колкото и да четем навсякъде „без такси и комисионни“, компаниите тихомълком таксуват разглеждането на всяка кандидатура. Подобни налози обаче са сбити в съдържанието или са толкова неясни и двусмислени, че обикновено се отказваме да ги четем.

Като цяло търсенето на бързо кредитиране е породено от внезапна нужда от средства. В стремежа си да получим бързо необходимата сума почти никога не изчитаме внимателно и докрай условията и не обръщаме внимание на лихвения процент. Това почти винаги ни изиграва лоша шега в последващ момент.

Imapari.bg Ви съветва: доверявайте се само на предложения от лицензирани компании. Всички в този сайт са такива.

Average: 5 (1 vote)